Dom > Izložba > Sadržaj
Kada da promenite gume za motocikle
May 11, 2017

Da li Vaše gume treba mijenja?

Ljubaznošću Michelin, naš dobitnik nagrade zadovoljstvo kupaca za moto guma, ovdje su pet razloga za provjeru da li ili ne morate ih zamijeniti ...

Pneumatik je probijena

Gume su vrlo jaki i mogu izdržati puno teških utjecaja, ali i dalje su mogli biti probijena. Ako sumnjate da je vaš guma je probušena, da ga pregleda profesionalni mehaničar koji može da utvrdi da li je ili nije ugrožena unutrašnjost gume, što znači da se ne može popraviti.

Zakonske granice habanja se postigne

Vaš moto guma će imati indikatore istrošenosti, koje izgledaju kao malo udaraca na dnu glavnog žljebova. Kada je dubina od gume preostalih dobiva na nivo ovih pokazatelja, guma završila svoju zakonsku granicu habanja i mora biti zamijenjen. Ako i dalje voziti na gumama ispod ove granice, njihovu sigurnost, prianjanje i performanse - posebno na mokrim putevima - nije zajamčena. Također ćete biti krše zakon.

Gume pokazuju znakove starenja

Teško je predvidjeti život guma i koliko dugo se mogu koristiti za. To ne mora uvijek zavisi od njihove proizvodnje, kao guma, koje nikada nisu koristili, ili samo povremeno koristi, i dalje može pokazuju znakove starenja. Faktori kao što su uvjeti skladištenja, opterećenje, brzina, pritisak inflacije, stil vožnje, pa čak i klimatske prilike svi mogli igrati ulogu u vijek trajanja gume. Kao rezultat toga, preporučuje redovno provjerite gume za bilo kakve znakove starenja ili nositi, uključujući i deformacije na omotača, ramena ili bočne.

Pneumatik je oštećena

Dok su otporni na mnoge udaraca i modrica, gume i dalje može biti oštećen od strane stranih predmeta na putu. Perforacija, smanjenja ili deformacije koje se nalaze treba ispitati profesionalni mehaničar koji mogu savjetovati da li ili ne guma i dalje siguran za korištenje. Nikada ne bi trebalo voziti na gumama koju sumnjate da je oštećen.

Gume pokazuje abnormalno trošenje

Abnormalno habanje može biti znak mehaničkog problema poput istrošenih amortizera, prijenos ili zagrade, ili balansiranje greška. To može biti rezultat pogrešnih inflatornih pritisaka. Da biste spriječili abnormalno trošenje, preporučuje se da dobijete balansiranje vaše točka provjeravati svakih šest mjeseci. Ovo bi moglo produžiti vijek trajanja vaših pneumatika, dok daje udobniju vožnju.