Dom > Izložba > Sadržaj
Osnove guma za motore
May 19, 2017

Saveti za bezbednost motociklista na terenu i vozačima sa dvostrukim sportom


1. Pritisak vazduha: Uvek održavajte preporučeni pritisak u gumama za tip terena na kojem se vozi motocikl; Pogledajte priručnik za vlasnike. Gumene pumpe sa niskim napuštanjem mogu prouzrokovati oštećenja točkova kada se voze na stjenovitom i grubu terenu i omogućavaju da se motocikli probija ili lutaju na glatkom terenu. Prevelika inflacija može oštetiti gume i prouzrokovati nepotrebno grubu vožnju. Za precizno merenje pritiska u pneumaticima koristite standardni manometar za gume.

2. Uslovi: Provjerite za rezove i gougove koji mogu prouzrokovati curenje zraka. Takođe proverite gume za nedostajuće dugmad i prekomerno habanje.

3. Točkovi: Da biste izbegli gubitak kontrole ili povrede, uverite se da su okovane matice čvrste i sigurne. Uhvatite svaku gumu na prednjoj i zadnjoj strani i pokušajte da ga srušite na svojoj osovini da biste otkrili istrošene ležajeve ili labave matice. Ne bi trebalo da bude slobodne igre ili klizanja dok se okreće točak. Provjerite točkove za slomljene ili labave krajeve i za pukotine na čvorištu ili obruču.

1.jpg