Dom > Vijesti > Sadržaj
Osnovna znanja o City Moto Gume
May 27, 2017

Osnovna znanja o gradu gume za motocikle

Grad Moto gume Od vašeg automobila, proizvođači na odredbama prirode gume, promjera, točka Veličina naplatka. Ali gume su potrošni materijal, dok su točkovi počela nositi na njemu, brzina trošenja i mnogo faktora. Život iste gume varira u zavisnosti od površine puta, opterećenje, tehnologija vožnje, razinu održavanja i održavanje. Stoga, kada je guma na određenu kilometražu, treba ga zamijeniti. Obično, žlijeb guma ne smije biti manja od 2mm, inače, zbog svoje loše držanje uzrokovane pojave strani klizanja u uglovima, može doći do probijanja velikom brzinom i drugih opasnih nesreća. One se odnose na sigurnost života vozača, treba biti visoko vrednuje.

Ako želite biti oko tajnim gume, može se podijeliti na unutrašnje gume i tubeless gume (obično popraviti gospodar, rekao je vakuum gume) dva. Princip tubeless guma je zadržati zrak u unutarnjoj cijevi, ne zahtijeva precizno kontakt između gume i naplatka. Čak i ako je tlak zraka nizak, ne brini gume će otpasti iz točka, što dovodi do curenja situaciji. Dakle, postoje gume gume su naširoko koristi u upotrebi felge i žice vozila off-road i američki tramvaj. Tubeless gume, princip je upotreba čelični naplatak (RIM) naplatka i gume ruba posebnu strukturu, vazduh zapečaćena u trup. Ova vrsta guma čak i ako se strano tijelo izbo, zrak neće odmah nestati, a vulkanizerske je također vrlo pogodan, tako da vrlo popularan sa prijateljima. U posljednjih nekoliko godina, tubeless gume su postepeno se koristi u uobičajenom motocikla. Može se vidjeti da su dvije vrste guma imaju svoje prednosti.

Grad Moto gume Normalno, kvalifikovani gume su označene sa specifikacijama, maksimalnim opterećenjem, na napuhavanje unutrašnjeg pritiska, standardne felge i imena zaštitni znak i pravaca. Kao što su guma je označena sa 90 / 90-18 51S, gdje je prvih 90 predstavlja širinu 90mm; "/" Nakon 90 taj stan omjer (%), to jest, visine 90% širine; 18 ukazuje na to da unutarnji promjer gume je 18 inča (1 inč = 2,54 cm), a neke gume ne ukazuju stan odnos, a zatim stan omjer je 100%, to jest, širina jednaka visini *.

održavanje i njegu guma

Grad Motocikl guma Uz kvalifikovanog guma, možete pustiti vaše dobro da jašem konja napolje. Možda, mnogi Mo prijateljima fokusiraju samo na održavanje motora i izgledu, a ignorišući održavanje guma, čime se smanjuje trajanja pneumatika, povećana u svoju potrošnju iznad njega. Stoga, ovladati nekim održavanje i održavanje malih zdravog razuma, ne samo da može spasiti troškove, ali također može smanjiti automobila zbog problema guma koje donosi mnoge probleme.