Dom > Vijesti > Sadržaj
Dainese i AGV partneri sa Sky Racing timom VR46 za sezonu sezone 2017
Feb 16, 2017


Dainese i AGV najavili su četvorogodišnje partnerstvo sa Sky Racing Team VR46 za trku sezone 2017. koja počinje 26. marta sa GP Qatar. Ovo partnerstvo će pomoći da Daineseu i AGV -u obezbedi sigurnost mladih italijanskih vozača Francesco Bagnaia, Stefano Manzi, Andrea Migno i Nicolò Bulega na Moto2 i Moto3 prvenstvu.

Sky Racing Team VR46 vozači će se vratiti na stazi koja je zaštićena D-zrakom, sistemom vazdušnih jastuka koji predstavlja najsavremeniju tehnologiju u Dainesu, prvi koji se nosi tokom Svetskog prvenstva već od 2007. godine.


Zahvaljujući elektronskoj platformi i algoritmu, mozak i istinska inteligencija sistema, D-zrak je u stanju da otkrije opasne situacije i okidače u slučaju visokih i niskih strana sa penjanjem. D-vazduh naduvava specijalne vazdušne jastuke oko tela vozača, pokrivajući vrata, ramena i kragne. Vlasnički 3D Dainese zračni jastuk je srce sistema. Zahvaljujući unutrašnjoj konstrukciji od mikro vlakana, vazdušni jastuk se raspoređuje u kontrolisanoj širini preko svoje dužine i obnavlja oko tela vozača, pružajući istovremeno maksimalnu zaštitu i udobnost. Patentirani vazdušni jastuk je jedinstven i razlikuje se od svih drugih vazdušnih jastuka koji se koriste u automobilskoj industriji.


"Sa velikim entuzijazmom će Dainese i AGV podržati Sky Racing Team VR46 takođe za sezonu 2017. godine", rekao je Fabio Muner, direktor za trkačke i strateške partnere Dainese Group. "Važno je osigurati ove vozače, istinitu imovinu italijanskog trkača u motociklima, sa najboljim zaštitnim tehnologijama. Ove godine udvostručujemo kategorije i motore. Duplirali smo naše napore, ali sa duplim zadovoljstvom podržavamo i ove mlade obećavajuće italijanske vozače, pružajući im tehničku opremu koja omogućava da neguju svoj talenat tokom dugog i zahtjevnog sezona Svetskog prvenstva. Ovo je samo još jedna potvrda da posao koji zajedno rade Sky, Valentino Rossi , Dainese i AGV brzo dovode naše vozače da ističu na međunarodnoj areni. "