Dom > Vijesti > Sadržaj
Ne znam Moto Gume Common Sense
May 27, 2017

Motocikl Radial gume ne znam moto guma Zdrav razum motocikla zbog male težine, konjskih snaga, u toku procesa, vozilo zbog ubrzanog inercije, težine i stražnje kotače, plus u mnogim uglovima da se ugao automobila preko ugla, pogledajte koliko je važno gume su na motocikl. Govoreći o moto guma ništa manje nego suštinu guma i pritisak guma je posebno važno!

Vijek trajanja

U principu, normalan život moto guma za oko 3 godine, zbog same gume koristeći petrokemijske gumene (najlona) je, pored normalnoj vožnji stanje svojih trošenja, plus velike zapremine guma većina učinka fetusa, u stanju velike brzine, trup će zagrijati u (da postigne radnu temperaturu) i igrati stisak, ovaj fenomen za obavljanje visokih performansi fetalni učinak je najočitiji, u ovom redovnom visoku temperaturu (jahanje) , niske temperature (u vrijeme parkiranja), promjene u gumenim materijal će također povećati. Osim toga, ako se vozilo postavljena za dugo vremena, s vremenom (temperaturna razlika je prevelika), guma je nevidljivi ubojica.

Drugi guma ruku da budu oprezni

Motocikl Radial gume Većina domaćih gume visokih performansi uvoze uvesti, osim visoke cijene, postoje mnoge domaće prodaje polovnih guma radnje, iako je razlika u cijeni u velikom dijelu, može biti u stanju da spase trošak, ali to iz nepoznatog porijekla druge strane, u kvalitetu ili skriveni puno brige. Ovdje podsjetiti sve da je, osim da pažljivo posmatra proizvodnju godine, a druga je da pažljivo gledati površinu omotača površine gumenih materijala sa ili bez pukotina, dubina profila, fetalne zid sa ili bez deformacija tragova drugih je najuži krug i tragove razbijena sa perla. Iako će mnogi prodavci označiti Jiucheng novi, Bacheng novi slogani i jeftina promocije za privlačenje potrošača, ali ovo je o sigurnosti životu kada jahanje stvari, ne gube velika

Moto guma pored imaju jak stisak, ali i rame vlažnu klizavoj površini odvodnje i zaštite životne sredine niske temperature mogu brzo postigne radnu temperaturu i tako dalje.

Važnost pritiska u gumama

pritisak u gumama je jedan od najčešće promijeniti motocikl jedna od varijabli, redovnog usklađivanja pritiska u gumama je apsolutno ništa osim štete, ali većina vozača često previde važnost pritiska u gumama.

1. Uvijek provjerite pritisak u gumama

Ako svakodnevno biciklizam okruženja automobila je na stabilnije ceste kiše, preporučljivo je da provjerite pritisak u gumama jednom nedeljno. Nasuprot tome, ako ste često putuju u pijesak i šljunak mješoviti puta, najbolje je svaki drugi dan do dva dana da provjeri pritisak u gumama.

2. Provjerite osnovne pritisak u gumama

Vozila u rad, pritisak u gumama će biti u pratnji površinske temperature gume i uspon, gume će spomenuti širenje zraka, što će uzrokovati pritisak guma je previsoka. Ozbiljnim slučajevima, to će dovesti do situacije punkcije, tako da odgovarajuće provjerite osnovni pritisak u gumama je izuzetno važna, a mi također preporučujemo da provjerite osnovne pritisak u gumama u hladnom, da se izbegne porast temperature i utiču na pritisak u gumama.

3. Self-made visokokvalitetnog sto tlaka u gumama

Jer je pritisak u gumama će direktno utjecati na terenu površine pneumatika, twist, temperatura guma, tako stajao mjerilo pritiska u gumama može vam pomoći uvijek provjeriti vrijednost pritiska auto guma.

4. Kontrola pritisak normalan guma

nedovoljan pritisak mogu povećati prianjanje gume, naprotiv, pritisak prenizak guma će uzrokovati upravljanje guma, posljedice prekomjernog trošenja, skretanje će biti teže. Naprotiv, visok pritisak guma može povećati osjetljivost vozila, naprotiv, pritisak previsok guma će izazvati grip da oslabi, uz povećanje opterećenja prije i poslije amortizer, vozilo skloniji batine. pritisak u gumama je previsok ili prenizak mogu izazvati pojavu punkcije nesreće, tako da je normalno nadzor tlaka u gumama guma je izuzetno važno.

5. Ovisno o uvjetima vožnje promjenu tlaka u gumama

Zbog razlike u uvjetima vožnje, gume također zahtijevaju različite vrijednosti tlaka u gumama.

Motocikl Radial gume Highway: putujuće s glatkim cestama, može održavati normalan tlak u gumama, pritisak prenizak guma može izazvati vozilo da biste nedovoljna.

Off-road: manji pritisak guma omogućava da se guma više držanje, ali i da se izbegne oštrih predmeta piercing guma.