Dom > Vijesti > Sadržaj
Test MotoGP Phillip Island
Feb 16, 2017

"Danas smo imali dosta napornog dana, jer smo puno radili sa motorom - što je drugačije od onog koji smo ovde koristili prošle godine", rekao je Marquez. "To znači da moramo sve popraviti i tokom jutra provodili smo puno vremena u kutiji. Popodne smo pronašli osnovno podešavanje sa elektronikom, ali i dalje imamo posla na tome. Ja sam brz, ali kao u Maleziji, želimo dobro istražiti kako to funkcioniše. Takođe smo radili na setupu i generalno je bio pozitivan dan. Vreme je bilo i dobro - uvek važno - i nadamo se da će ostati isti u naredna dva dana. "

Iako je dan počeo grubo za Valentina Rossija Movistar Yamaha, devet puta svetski šampion se iskupio i pucao na drugo na listu vremena.

"Bio je to dobar dan, zadovoljan sam", rekao je Rossi. "Počeli smo na teži način ovog jutra. Pre pauze nisam bio dovoljno jak i zato što nisam mogao da gurnem maksimum, nisam imao puno osećaja. Dobro smo radili tokom pauze i popodne situacija se promenila, bio sam malo bolji. Na kraju, sa novom gumom, uspio sam napraviti dobar krug i druga pozicija je pozitivna za prvi dan. Naravno, još uvek imamo dosta posla, pogotovo na dalekoj udaljenosti i nadamo se da ćemo imati dobar vremenski uslovi iu narednih nekoliko dana. "

Rossiov sunarodnik Andrea Iannone je imao i grubo jutro, ali je još jednom vozač ekipe Suzuki Ecstar impresionirao, završavajući treći dan i 492 sekunde iza Marqueza.

"Jutros je bilo veoma teško za nas", rekao je Vinales. "Tim nije mogao da pronađe ispravno podešavanje da bi se osećao samouveren. Mnogo sam se borio. Ali onda smo popodne promenili neke postavke i poboljšali korak po korak. U završnoj fazi sam bio srećan jer se mašina poboljšala, kao i osećaj bicikla i brzina. Ovo je vrlo pozitivan ishod, jer to znači da imamo sposobnost da prevaziđemo veoma teške situacije i da ih pretvorimo u pozitivan. Od sutrašnjeg dana imamo šansu da radimo na ritmu, kao i pojedinačnim performansama, a takođe uvodimo još neke poboljšanja. Mi smo na dobrom putu. Moj šef posade je nov kao i sa GSX-RR-om i za nas je veoma važno da naučimo i upoznamo u najboljem slučaju. "

Rossiov timski kolega Maverik Vinales nije bio u mogućnosti da ponovi svoj vrhunski form u Sepang i ponovo se povukao na četvrtinu. Ali najnoviji član ekipe Movistar Yamaha i dalje je uspio da oduzme pozitivne rezultate od prvog dana na ostrvu Phillip.