Dom > Vijesti > Sadržaj
MOTOGP: TRIUMPH BEZ MOTO2 SPEC ENGINE SUPPLIER U 2019
Jan 19, 2017

Motogp, triumph motocikli, moto2 motor dobavljač 2019, 750cc tri cilindara, honda, 675 daytona, 2017 ulica trostruki

Foto: Triumph Motorcycles

Triumph je potpisan kao novi Moto2 specifikator snage motora koji će zamijeniti Hondu počev od 2019. Britanska kompanija će navodno snabdijevati ista 730cc trocilindrična motora koja će se koristiti u novom 2017 Street Triple modelu.

Potvrdjeno je našim izvorima da su vlasnici prava Trimph i MotoGP Dorna potpisali ugovor za britansku kompaniju koja će biti snabdevač motora specifikacije Moto2 počev od sezone 2019. godine. Honda snabdeva motore za klase Moto2 od svog osnivanja 2010. godine, ali je japanska kompanija rekla Dorni da namjerava zaustaviti svoje angažovanje nakon završetka trogodišnjeg produženja ugovora koji je prvobitno trajao do 2015. Umjesto Četiri cilindra od 600 cc, koje je Honda snabdevala od 2010. godine, ipak, Triumph će, kako se izveštava, obezbediti verziju tri-cilindra sa 7 cilindara koji će napajati novi 2017 Street Triple.

Nije tajna da je 600 supersport kategorija - nekada jedan od najprodavanijih segmenata tržišta motocikala, koji je postao vrhunski konkurentan R & D ratu među proizvođačima originalne opreme, već samo granata svoje bivše prodaje. Pad prodaje bio je dovoljan da utječe na odluku Honda da ne izdrži finansijska sredstva za istraživanje i razvoj kako bi CBR600RR zadovoljila strožije emisije emisija Euro 4, čime je prisilio na nestanak iz linije iz 2017. godine u katalogu Honda Europe. Bez stvarnog proizvoda za prikačenje Moto2 trkačke slike, Honda više nema stvarnu ROI (povraćaj investicije) sa kategorijom.

Dorna se udala drugim proizvođačima da preuzmu ulogu Honde kao dobavljača motocikala Moto2, a prethodni fudbaler je bio italijanski butik brend MV Agusta sa 675cc trocilindričnim motorom koji je imao ekstenzivnu srednju liniju. Ali spomenuta italijanska marka je poslednjih godina imala finansijske poteškoće, čineći partnerstvo neizostavnim scenarijem.

Interesantno je da je Triumph koncentrirao svoje nove napore u proteklih pet godina na rastućim klasičnim / retro i avanturističkim tržištima, a prodaja nekadašnjeg Daytona 675 sa trocilindričnim sportskim pogonom potonuo je do tačke kada su glasine Bio je beskrajan od toga da će uskoro biti izbačen iz linije. Uprava fabrike Triumph je pažljivo izbjegavao trošenje velikih dolara za bilo kakve trkačke napore, a njihovo učešće u cestovnim trkama bukvalno je nestalo. Dakle, sporazum da postane Moto2 dobavljač motora bio je iznenađujući razvoj mnogim u trkačkom svetu.

Postati Moto2 motor dobavljač nije lak zadatak. Motori će morati biti pouzdani kao kamen, za koji Daytona 675 motor nije poznat tokom svog trkačkog staža u poređenju sa drugim, iako će se koristiti 765cc motor, navodno je potpuno nov dizajn. U međuvremenu, Honda CBR600RR motor se pokazao skoro neprobojnim, sa ExternPro, kompanijom za pripremu motora Moto2 od 2013. godine, tvrdeći da je u "milion kilometara" bilo samo pet pogonskih motora.