Dom > Vijesti > Sadržaj
Motorex uspjeh na Dakar Rally 2017
Jan 19, 2017

Motorex Lyndon Poskitt i Sam Sunderland uspjeh na 2017 Dakar Rally

Fotografija ljubaznošću Motorex

Lyndon Poskitt i Sam Sunderland su imali uspješan radi na 2017. Dakar relija.

Oba Sam Sunderland, dobitnik 2017. Dakar relija, i Lyndon Poskitt, drugoplasirana finišera u Malle Moto klase, dijele ne samo domovinu, KTM e i osjećaj racing uspjeha, oni su oboje trku sa Motorex ulja. Na svom blizini-serije KTM 450 Rally, koje Motorex, Poskitt priznata 100. godišnjice Motorex sa 100 tablica i zelene posao boje.

Poskitt i drugi trkači u Malle Moto klase dolaze rame uz rame u konkurenciji bez prednosti servisa tim, što znači da su prepušteni sami sebi, dok su u pokretu. Ove godine se smatra najtežim Dakars svih vremena, ali Poskitt istrajao i učinili ga na impresivnih 2. mjesto.

2017 Dakar Rally Motorex uspjeh

Fotografija ljubaznošću Motorex

Različiti pejzaže i uslovi su ovogodišnjeg Dakar Rally izazov.

"To je bio najbrutalniji stvar koju sam ikada učinio", rekao je 38-godišnji motocikl avanturista priznaje. Od januara 2 do 14. Rally bilo obuhvaćeno ukupno udaljenosti od preko 5.500 milja, sve između Asunción u Paragvaju i Buenos Airesu u Argentini. "I mi smo iskusili sve što možete zamisliti: Sweltering toplote i ledeno, pijesak i blato, led i snijeg, fazama više od 600 milja! Nikada u životu nisam srušio to često! "Ali za hrabru Brit preživio sve ove studije sa samo lakše povrede, kao i njegov bicikl, i probio se do senzacionalne drugi od početnog peto mjesto među ukupno dvanaest" Malle Moto "vozače koji je stigao do cilja. Sve u svemu, Poskitt ušao 39. u mrežu inicijalno 167 takmičara.

Lyndon Poskitt završava 2. u Malle Moto klase na 2017 Dakar Rally

Fotografija ljubaznošću Motorex

Poskitt obrušila u i zauzeo drugo u Malle Moto klase koji je bio odličan način da klimne glavom u 100. godišnjice Motorex-a.

"Mi smo jako sretni", komentira Edi Fišer, direktor Bucher MOTOREX grupe. "Na kraju krajeva, ovaj rezultat je ne samo dokaz Lyndona izdržljivost, ali i osnovanosti MOTOREX maziva, čak i pod najtežim uvjetima. Nisam mogao poželjeti lepsi poklon povodom 100. rođendana MOTOREX. "