Dom > Vijesti > Sadržaj
Korišćenje i održavanje guma za sportske radijalne motore
Jul 18, 2017Korišćenje i održavanje pneumatika Sports Radial Motorcycle

1. Unutrašnji pritisak guma Sports Radial Motorcycle

Pritisak za naduvavanje pneumatika A Sports Radial Motorcycle mora biti naduvavan u skladu sa nacionalnim standardom za odgovarajući pritisak vazduha specificiran u gumama radijalnih motocikala različitih tipova i specifikacija.

B prema sportskim radijalnim gumama za motocikle. Može se koristiti za naduvavanje pritiska vazduha nakon konsultacija sa proizvođačem i proizvođačem guma Sports Radial Motorcycle.

C) veličina nove gume Sports Radial Motorcycle će se promeniti nakon određenog vremenskog perioda. Odgovarajući unutrašnji pritisak biće smanjen. Zbog toga je neophodno provjeriti pritisak zraka pneumatika Sports Radial Motorcycle prije nego što napusti automobil, a automobil mora provjeriti zračni pritisak radijalne gume za motocikle i standardni pritisak vazduha nakon vožnje 2000, 3000 km.

Unutrašnji pritisak radijalne gume za motocikle koji se koristi u dvostrukoj gumi mora biti isti.

Unutrašnji pritisak treba povećati za oko 10%.

F sport radijalni motocikli pritisak pneumatika unutar vožnje povećava se za toplotu. Nakon hlađenja, izvorni oblik će se vratiti. Dakle, pneumatik pneumatika Sports Radial Motorcycle (povećan unutrašnji pritisak) ne može se osloboditi.

G Sport Radijalni motocikli merenje pritiska u gumama treba izvoditi na sobnoj temperaturi.

H uvek proveravajte pritisak vazduha radijalne gume za motocikle (ukoliko nema nenormalnih mesečnih).

Radijalna motorna guma I sporta se primenjuje na ventil da proveri vazduh u ustima ventila kada je napunjen i da zavrta poklopac ventila.

Rezervna guma vozila J treba da bude dostupna u bilo kom trenutku.

2. Opterećenje

Uticaj preopterećenja

Opterećenje i unutrašnji pritisak imaju korespondenciju jedan na jedan. Za pneumatiku Sportski radijalni motocikli, pod standardnim pritiskom, ako je opterećenje previsoko, to je slično niskom pritisku, tako da se može desiti kada je pritisak nizak. Povećanje opterećenja treba da povećava pritisak. Istovremeno, trebalo bi da smanjite brzinu, inače će biti vrlo opasno.

Prekomerno opterećenje B vrlo lako izaziva abnormalno habanje guma Sports Radial Motorcycle, što ozbiljno utiče na život pneumatika Sports Radial Motorcycle. Korišćenje guma Sports Radial Motorcycle može se smanjiti za 20% na 50%.

C. Sportska radijalna guma za motocikle nosi previše opterećenja. Pogađana je izdržljivost i velika brzina pneumatika Sports Radial Motorcycle, što je dovelo do rane oštećenja guma Sports Radial Motorcycle.

Pored toga što utiče na bezbednost vožnje, pogrešan način punjenja D takođe može prouzrokovati prekomerno opterećenje radijacionih guma za motocikle u delu čitavog vozila.

E vozila treba ravnomerno raspoređivati i izbegavati prekomerno opterećenje gumama za sportske radijalne motocikle.

Brzina od 3.

Uticaj vožnje velikom brzinom na gumu Sports Radial Motorcycle

Brža brzina, relativno povećanje pokretne sile, sila kočenja i centrifugalne sile. Povećava verovatnoću da će radijalna guma za motocikle biti skliznuta na putu. Životni vek guma Sports Radial Motorcycle će biti skraćen.

Brzina B se ubrzava, frekvencija deformacije radijalne gume za motocikle značajno se povećava, toplota se povećava, lako se razbije.

C brzina se ubrzava, povećava se otpor vazduha, grejanje i drugi gubici koji zaostaju povećavaju i otpadnu energiju.

D brzina vožnje povećava kočni rast. Da biste povećali brzinu, morate osigurati rastojanje između automobila i kočnica kako biste izbegli nepotrebno ili često kočenje. Smanjite habanje na pneumatici Sport Radial Motorcycle.

Koaksijalne i dvostruke gume

Blizanci, kada se koristi Veliki prečnik abrazije za pneumatike sportskih radijalnih motocikla, biće veći, tako da bi se blizanci trebali koristiti pri istom brendu sa istim specifikacijama (poželjno ujedno i proizvodnjom) guma za sportske radijalne motocikle. Širina radijalnog poprečnog preseka od 9,00 inča ili više guma za sportske motocikle, bez obzira na toleranciju spoljašnjeg prečnika od 7 mm, je najčešće: za sportove ispod radijacionih pneumatika guma od 8,25 inča, tolerancija spoljašnjeg prečnika spoljašnjeg prečnika je uobičajeno manja od 5 mm.

B ako je prečnik slab, spoljni prečnik mora biti mali.

Razlika pritiska radijalne gume za motocikle treba držati unutar 20kpa (0.2kg / cm2).

Jednostavno je smanjiti rastojanje između dvostrukih guma i čak i kontaktirati s njim. Ova situacija će uzrokovati gumene sportske radijalne motocikle, stvarati toplotu i kvar.

5. Zamena guma za sportske radijalne motocikle

A zato što zajednički prednji točak utiče na kočioni uređaj. Zadnji točak je teško opterećen, posebno za pogonski točak. Stoga je važno pravilno zameniti sportske radijalne motocikle. To može učiniti da se ekscentrična habanja i habanje smanji na najmanji stepen. Da biste puno igrali u korist svake sportske radijalne gume za motocikle. Konačni cilj bio je produžiti životni vek guma za sportske radijalne motocikle. Pravovremena transpozicija guma Sports Radial Motorcycle takođe može da otkrije probleme vozila u uglu pada.

6. Sigurna vožnja

A. Nova sportska radijalna motociklistička guma takođe ima period nosenja kada se koristi, obično oko 200 km.

B. Trebali biste napraviti pauzu nakon perioda velike brzine (1 - 2 sata). Proverite radijalne motocikle gume.

C. Sportska radijalna motocikla se ne može osloboditi nakon visokog pritiska.

D. Izbegavajte iznenadni start, naglo kočenje, oštri okret, itd.

E. Izbjegavajte preopterećenje i ubrzanje.

F. U posebnom vremenu ili okruženju (kao što su kiša, magla, snijeg, blato, putevi itd.) Treba usporiti